Медики назвали ще два симптоми зараження Омікроном
Категорія
Світ
Дата публікації

Медики назвали ще два симптоми зараження Омікроном

Медики назвали ще два симптоми зараження Омікроном
Джерело:  online.ua

Основних ознак нового варіанту Omicron небагато, та останні дослідження зараховують до таких безпричинну хрипоту в голосі та шкірний висип. 

Джерело:  Daily ExpressThe Sun

Одним із поширених симптомів COVID-19, про який багато хто не чули, є висипання на шкірі пальців рук і ніг, які варто розглядати як «четверту ключову ознаку» інфекції. Такими є результати дослідження симптомів з боку вчених з Т.Х. Chan School of Public Health Гарвардського університету та Королівського коледжу Лондона.

Науковці проводили дослідження в співпраці з науковою компанією ZOE. Про згадані ознаки пацієнти повідомляли в спеціальному застосунку ZOE COVID Study.

Висипання описують як червоні та фіолетові горбки на пальцях кінцівок, які можуть спричиняти біль. Ці шишки зазвичай не сверблять і частіше зустрічаються в молоді.

Хриплість голосу як ознака можливої інфікованості Омікроном

Якщо близькі зауважують, що ваш голос звучить хрипко, а ви не кричали і не співали, можливо, настав час поставити питання щодо вашої можливої інфікованості Омікроном. Вчені пов'язують подразнення в горлі з першими симптомами цього штаму. Таку заяву зробив виконавчий директор Discovery Health Райан Роуч. Цей заклад є  найбільшою приватною медичною страховою компанією Південної Африки.

За його словами, хриплість зазвичай супроводжується закладеністю носа з іншими поширеними симптомами, включаючи сухий кашель і біль у нижній частині спини.

Болі в нижній частині спини та першіння в горлі наразі не фіксували в інфікованих іншими штамами ковіду.

Судячи з повідомлень про випадки захворювання у Великобританії, Південній Африці та США, загальні ранні попереджувальні ознаки Omicron такі:

  • Нежить/закладеність

  • головний біль

  • Втома

  • Чхання

  • Нічна пітливість

  • Болі в тілі

Але деякі експерти стверджують, що на даний момент, навіть якщо ваш бічний потік негативний, варто ізолювати, якщо у вас є симптоми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?