Медики повідомили невтішні новини про коронавірус - що потрібно знати кожному
Категорія
Світ
Дата публікації

Медики повідомили невтішні новини про коронавірус - що потрібно знати кожному

Медики повідомили невтішні новини про коронавірус - що потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

У світі підтвердили вже п'ятий випадок повторного зараження коронавірусом. На цей раз випадок повторного зараження COVID-19 виявили у жителя Еквадору, який перехворів коронавірусом в травні і знову підхопив інфекцію в серпні. Відзначається, що він успішно пройшов лікування після першого зараження, яке пройшло в легкій формі - в липні тест на коронавірус показував негативний результат. Але в серпні у пацієнта з'явилися вже помірні симптоми, а тест показав знову позитивний результат, хоча після секвенування генома стало зрозуміло, що людина заразилася новим штамом вірусу, який відрізняється від того, який спостерігався при первинному зараженні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Співробітники інституту мікробіології Університету Кіто також уточнили, що під час повторного інфікування у пацієнта виявили підвищений рівень імуноглобуліну (IgG) у відповідь на вірус, що їх здивувало, так як такий показник доводить наявність антитіл в організмі людини, що відповідають за імунітет до коронавірусу. Вони поки не можуть пояснити, чому людина знову захворіла.

Як відомо, перший випадок повторного зараження коронавірусом зареєстрували вчені з Гонконгу, ще два підтвердили в Нідерландах і Бельгії. Медики підтвердили, що мова йде не про наслідки COVID-19, а саме про повторне зараження. Тому вони вважають, що не варто розраховувати на те, що імунітет до коронавірусу може працювати все життя.

Як відомо, станом на 30 серпня в світі захворіли коронавірусом вже більше 25 млн чоловік, з яких понад 243 тисячі нових випадків зафіксували за останню добу. Більше кількість хворих зростає в США, Бразилії та Індії. У Росії, яка знаходиться на четвертому місці в світі по захворюваності COVID-19, на сьогоднішній день кількість хворих перевищує 985 тисяч. Україна у світовій статистиці по захворюваності на коронавірус знаходиться вже на 26-му місці, серед країн Європи - на 12 місці. На сьогоднішній день в нашій країні COVID-19 підтвердили майже у 120 тисяч людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені знайшли причину повторного зараження коронавірусом. Вона криється в ослабленій імунній системі, яка при першому зараженні не виробляє головні захисні В-клітини - довгоживучі антитіла, що володіють тривалою імунною пам'яттю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?