Мер Черкас висунув жорсткі погрози і докори Зеленському - в Офісі президента відреагували
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Черкас висунув жорсткі погрози і докори Зеленському - в Офісі президента відреагували

Мер Черкас висунув жорсткі погрози і докори Зеленському - в Офісі президента відреагували
Джерело:  online.ua

Скандал із достроковою відміною карантину в Черкасах набирає обертів. Після того, як мерія міста в перевищення своїх повноважень частково зняла карантинні обмеження, в зв'язку з чим Нацполіція порушила кримінальну справу, глава міської адміністрації Черкас Анатолій Бондаренко дорікнув українську владу в тиску і почав погрожувати, що почне чинити опір, для якого, якщо знадобиться, він "об'єднає всю Україну ". В останній заяві він звернувся до президента України Володимира Зеленського та застеріг від тиску на місто. В ОПУ відреагували на закиди Бондаренко, повідомляє ONLINE.UA.

Напередодні, 1 травня, мер Черкас Анатолій Бондаренко опублікував скріншот повідомлення з погрозами, підписаного ім'ям заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова - в цих смс чиновника попередили про наслідки рішення щодо скасування карантину.

У адміністрації українського лідера вважають, що Бондаренко став жертвою пранків. 2 травня пресслужба ОПУ заявила, що Трофимов не спілкувався з мером Черкас за допомогою смс.

"Однак цей факт ніяк не вплине на хід подій - саме дії міського голови і міськвиконкому, а не їх висловлювання, повинні отримати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади і місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень ", - підкреслили у Зеленського.

Трофимов підкреслив, що листування, яке нібито мала місце між ним і мером Черкас - це повний фейк. Він переконаний, що такі інформаційні "вкиди" можуть бути частиною політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами. При цьому чиновник додав, що уряд вже ухвалив поетапний план ослаблення карантину, якого потрібно дотримуватися, нагадавши, що передчасне скасування карантинних обмежень може коштувати людських життів.

"Такі самовільні дії місцевої влади - це не турбота про людей і місцевий бізнес. Це турбота про свій рейтинг і подальшій політичній кар'єрі. Якщо у міських голів є предметні пропозиції по допомозі місцевому бізнесу - завжди можна зв'язатися з прем'єр-міністром, з представниками уряду та запропонувати своє бачення деяких послаблень за умови дотримання всіх санітарних норм. Але з боку міського голови Черкас ми таких дій не побачили ", - прокоментував Трофимов рішення Бондаренко послабити карантин в Черкасах.

Після цього мер Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до Зеленського в відеозверненні. Він попередив президента, що місто буде чинити опір у разі переслідування за рішення пом'якшити карантин.

"Я думав, коли ви переможете - в країні буде закон один для всіх ... Прийде весна і будемо садити. Тільки не міських голів, а корупціонерів. Я думав, що ви будете садити за кнопкодавство, я думав, що ви будете садити своїх соратників за "Велюр" ... і ви знаєте, ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців. А зараз, як в тому фільмі про Крим: Черкаси будуть чинити опір. Пам'ятайте, Черкаси - вільне козацьке місто, і якщо потрібно об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну. І пам'ятайте - ніхто в житті не здолав Черкаси ", - заявив він.

Нагадаємо, в Черкасах за рішенням мерії з 1 травня послабили карантин, незважаючи на постанови Кабміну про продовження всіх діючих обмежень до 11 травня. На це свавільне рішення відреагував Зеленський. Він передав "полум'яний" привіт меру Черкас Бондаренко і попередив, що його дії буде мати відповідні юридичні наслідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков відреагував на скандал зі скасуванням карантину в Черкасах. Він попередив мера міста, що на це підуть жорсткі дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?