Мер Чернігова б'є на сполох через гуманітарну катастрофу у місті
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Чернігова б'є на сполох через гуманітарну катастрофу у місті

Мер Чернігова б'є на сполох через гуманітарну катастрофу у місті
Джерело:  online.ua

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що в місті вже більше тижня немає електроенергії, з нього виїхала майже половина мешканців.

Джерело: "УП"

У Чернігові гуманітарна катастрофа - що наразі відомо

Ми вже більше тижня не маємо електроенергії. І у нас сьогодні немає навіть можливості відновити електрику. Навіть якщо це зробити технічно, цього вистачить на годину, максимум дві. Непоодинокі випадки, коли під час бомбардувань, оскільки в місті просто немає електрики, немає зв'язку, загиблі просто годинами лежать на тротуарі. Тому що не можна додзвонитися і забрати тіло до моргу. Дуже багато людей втратили роботу. І вже не мають можливості купити їжу. До того ж асортимент в магазинах значно погіршився, постачання в місто фактично немає, - розповідає Владислав Атрошенко.

За його словами, нарізі відсутня можливість зберігати продукти - саме тому містяни вимушені більше їжі готувати у надзвичайних умовах. Люди повинні на вулиці розпалюють вогнища, однак й це важко зробити через постійно обстріли.

Фото - скриншот відео

Атрошенко звертає увагу на те, що з міста виїхало вже більше половини мешканців. Залишаються, в основному, люди, які потребують опіки, яким нікуди їхати. Мер не приховує, що його команді надзвичайно складно давати раду всім викликам у місті, а також опікуватися людьми, які не можуть доставити собі воду або ліки.

Окрім того, він додає, що оостанніми днями кількість обстрілів з боку військ РФ різко почала зростати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?