Мер Харкова відповів на заяву Зеленського про можливу окупацію міста Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Харкова відповів на заяву Зеленського про можливу окупацію міста Росією

Мер Харкова відповів на заяву Зеленського про можливу окупацію міста Росією
Джерело:  online.ua

21 січня міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що Харків був і буде українським, і що на захист свого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці. Такою була його реакція на заяву президента України Володимира Зеленського про можливу окупацію міста Росією та початок повномасштабної війни між країнами.

Джерело: Фейсбук-сторінка Ігора Терехова

Шановні харків'яни! Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної та неподільної України. І будь-хто, хто посягне захопити Харків, має розуміти – на захист свого улюбленого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці, - наголосив Ігор Терехов.

За словами мера, місто готове дати "тверду відсіч потенційному загарбникові", адже "всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, є".

Як стверджує політик, він чудово усвідомлює, що "заклики зберігати спокій часто мають зворотний ефект", однак запевнив, що "підстав для занепокоєння немає, і Харків і надалі успішно розвиватиметься під мирним небом".

Все буде Харків і все буде Україна!, – підсумував Ігор Терехов.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно глава держави Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post висловив думку, що Росія може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення, і це буде початком великомасштабної війни.

Якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв’язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібен привід: Скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації та анексії Криму ми розуміємо, що це можливо і може статися. Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це є великі міста. У Харкові проживає понад 1 млн жителів. Не буде просто окупацією; це буде початком великомасштабної війни, — наголосив український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?