Мер Ірпеня розповів про загиблих та ситуацію в місті
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Ірпеня розповів про загиблих та ситуацію в місті

Мер Ірпеня розповів про загиблих та ситуацію в місті
Джерело:  online.ua

Мер Ірпеня Олександр Макрушин звернув увагу на те, що в місті, за попередніми даними, загинули до 300 цивільних та до 50 військових.

Джерело: Ютуб-канал  Медіацентру

Мер Ірпеня заявив, що в місті від рук солдатів РФ загинули 370 людей

Люди, які їм не подобалися (росіянам – ред.) – їх просто розстрілювали. Я розкажу, може комусь не сподобається, але це правда. Танками вони наших українців, які були вбиті, роздавлювали, просто закатували в асфальт. На це було страшно дивитися… На жаль, 16 хлопців з нашої тероборони загинули, 29 в лікарні. Якщо із ЗСУ, то до 50 людей загинули і приблизно 100 поранених, - розповів Олександр Макрушин.

За його словами, поки невідома точна кількість загиблих мирних жителів. Олександр Макрушин не приховує, що коли були потужні бої, людей ховали просто у дворах та в парках. Він припускає, що цивільних загинули до 300 людей.

Міський голова також не приховує, що йому розповіли мешканці, які вийшли з підвалів, що їх не лише роздягали там, а й є факти "знущання над жінками".

Також Маркушин розповів, що окупанти відділяли чоловіків від жінок, аби потім обміняти на полонених.

Що важливо розуміти, протягом щонайменше місяця мешканцям звільненого Ірпеня на Київщині не можна повертатися до своїх домівок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?