Мер Києва розповів, як захистити назви вулиць Бандери та Шухевича
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Києва розповів, як захистити назви вулиць Бандери та Шухевича

Мер Києва розповів, як захистити назви вулиць Бандери та Шухевича
Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що за його ініціативою готується апеляція на рішення Окружного адміністративного суду про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook столичного мера.

«Реваншу не буде! По-перше: ми готуємо апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, що скасував рішення Київради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича», – написав київський міський голова.

За словами Кличка, рішення Київради повністю відповідає закону, оскільки йдеться про зміну радянських назв вулиць в рамках декомунізації проспектів Московського і Ватутіна.

«І, по-друге: на наступній сесії Київради ми, за процедурою, ще раз ухвалимо рішення про відповідне перейменування радянських проспектів», – запевнив Кличко.

В свою чергу, на сайті Окружного адміністративного суду міста Києва сьогодні було розміщено повідомлення про те, що скасування назв Шухевича та Бандери мотивовано порушенням процедури при прийняття рішення Київрадою та у зв’язку зі «значним суспільним інтересом».

Нагадаємо, що протягом останніх двох місяців Окружний адмінсуд Києва ухвалив низку резонансних рішень. Найбільш неоднозначним з них є скасування націоналізації Приватбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?