Мер міста на Донбасі тримав базу для бойовиків ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Мер міста на Донбасі тримав базу для бойовиків ДНР

Мер міста на Донбасі тримав базу для бойовиків ДНР
Джерело:  online.ua

Нинішній мер Лиману (до декомунізації - Червоний Лиман - Ред.) в Донецькій області, Петро Цимидан, під час окупації міста бойовиками надав свій готель «Зоря» під «комендатуру» ДНР.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів активіст громадської організації «Маю гідність» Віктор Зайцев.
«У Петра Цимидана є готель "Зоря", там фактично була комендатура бойовиків. І коли він сьогодні розповідає, що він їм протидіяв, хочеться запитати: "Яким же чином?" - зазначив він.
При цьому активіст додав, що під час окупації будівля була заповнена озброєними людьми, «кажуть, і чеченці там були».
«У травні 2014-го такий випадок стався. Там залізничний вузол, і наші хлопці з воєнізованої охорони патрулювали околиці. Вони були в камуфляжній формі, так ось - їх обстріляли прямо з даху готелю "Зоря", - підкреслив Зайцев.
Водночас у розважальному комплексі «Царицино» на трасі Слов'янськ-Лиман, що належить Цимидану, був встановлений блокпост ДНР.
«Дуже гарне місце було, красиво, в лісі. І ось поруч на трасі побудували серйозний блокпост, в "Царицино" бойовики влаштувалися, кавказці в тому числі. Там були і гранатомет, і зенітна установка, там вони вертоліт український збили. І місцеві жителі прийшли, цей вертоліт розграбували - викручували там всі прилади. Шматки металу вирізали - в господарстві згодиться!» - розповів Зайцев.
Активіст розповів, що «по "Царициному" українська авіація завдала удару, було багато трупів».
«Знайома там на "швидкій допомозі" працює, розповідала, як вивозили останки: "Там стільки, що можна місяць шматки збирати!" І після цього авіаудару все було зруйновано, але якось так хвиля пройшла, що залишилася каплиця недоторканою. І станція Брусин постраждала, але після звільнення її відбудували... І ось така людина, як Цимидан, стала після всього цього ще і мером Лиману!» - з обуренням резюмував він.
Більше читайте в статті на ONLINE.UA: Ті, хто створив ДНР, і сепаратисти тотально взяли владу на підконтрольному Україні Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?