Мер Славутича повідомив про окупацію міста
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Славутича повідомив про окупацію міста

Мер Славутича повідомив про окупацію міста
Джерело:  online.ua

26 березня мер Славутича, що на Київщині, повідомив, що місто відтепер окуповане російськими військами.

Джерело: Фейсбук мера Юрія Фомічева

Славутич перебуває в російській окупації

Так, Славутич відсьогодні в окупації. Ми стійко боронили наше місто. Три дні тому ми отримали ультиматум здатися без бою. Але наші військові ухвалили рішення відстоювати місто. Вони не могли інакше: вони військові, для цього і працюють. Єдина умова, яка була, ㅡ ми воюємо за місто. На блокпостах, на відході до міста, стримуємо ворога усіма силами та засобами. Наші сили були абсолютно нерівні, - повідомив мер.

Фомічев сказав, що після початку обстрілів житлових кварталів, було прийнято рішення не прикриватися мирними жителями.

Сьогодні місто окуповане, але ми заявили свою позицію: все місто вийшло на вулиці з прапорами, з гаслами, що Славутич ㅡ це Україна. Сьогодні Славутич залишається українським містом: під українськими прапорами, з українською владою, Конституцією, своїм кодексом етики. Багато чого на площі ми сьогодні проговорили, багато що зробити треба буде далі, ㅡ сказав він.

Фомічев заявив, що тепер місто «має навчитися жити у стані окупації».

Комендантську годину у Славутичі контролюють окупанти ㅡ вона триває з 19:00 до 7:00. Окрім того, окупаційні війська працюють у місті щодо обстеження будівель на наявність зброї.

За словами мера, у місті підтвердили три смерті, не всіх людей упізнали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?