Мер Тернополя прокоментував антихристиянський виступ на фестивалі "Файне місто"
Категорія
Культура
Дата публікації

Мер Тернополя прокоментував антихристиянський виступ на фестивалі "Файне місто"

Мер Тернополя прокоментував антихристиянський виступ на фестивалі "Файне місто"
Джерело:  online.ua

Мера Тернополя неабияк обурив неоднозначний виступ польського гурту Batushka під час фестивалю "Файне місто". Сергій Надал зразу ж заявив, що не підтримує жодних антихристиянських проявів. Після цього гучного скандалу доля масштабного музичного фестивалю опинилась під питанням.

Джерело: Фейсбук Сергія Надала

Як мер Тернополя відреагував на антихристиянський виступ на фестивалі "Файне місто"

 "Неприпустимо, щоб добре ім'я файного міста очорняли поганськими месами", - підкреслив очільник Тернополя.

Політик також зазначив, що планує розібратися із ситуацією – він хоче провести розмову з керівництвом "Файного міста" за участі правоохоронних органів. Окрім того, Надал зразу ж звернувся до організаторів музичного фестивалю та вимагає "вибачитися перед тернополянами за антихристиянські дії".


За словами Сергія Надала, наразі два варіанти подальшої долі "Файного міста":

  • або організатори зобов'язуються проводити фестиваль без антихристиянських гуртів, символів і російських артистів;

  • або захід не проводитимуть взагалі.

"Наше місто Тернопіль славиться своїми християнськими цінностями, сімейними традиціями. Ми не дозволимо плюндрувати, паплюжити, насміхатися над нашою релігією", – підкреслив політик.

Що відомо про скандал навколо фестивалю "Файне місто"

Скандал спалахнув після виступ польського гурту Batushka, який відбувся з елементами церковних і літургійних обрядів. Зокрема, учасники колективу вийшли на сцену в чорних рясах. Користувачі соціальних мереж вважають цей виступи "богохульством та порушенням прав почуттів вірних християн". Представники "Файного міста" поки не коментували інцидент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?