Мера Риги оштрафували за спілкування російською мовою
Категорія
Світ
Дата публікації

Мера Риги оштрафували за спілкування російською мовою

Мера Риги оштрафували за спілкування російською мовою

Мера латвійської столиці Риги Ніла Ушакова оштрафували на 50 євро за спілкування російською мовою зі школярами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.

"Ви не повірите, але Центр державної мови виписав мені ще один штраф - 50 євро. Цього разу за те, що я російськомовним школярам, які ставили мені запитання під час неформальної зустрічі російською мовою, російською ж мовою і відповів. Все, що відбувалося, транслювалося на моїй особистій сторінці в Фейсбуці.
На думку Центру державної мови, посадова особа не може відповідати школярам їхньою рідною мовою. Навіть під час неформального спілкування. А факт трансляції в Фейсбуці є ще і обтяжливим фактом. Навіть не дивлячись на те, що моя особиста сторінка", - написав Ушаков.

Читайте також: Виступ мера Риги перервав чорний кіт: з'явилося кумедне відео

Мер Риги наголосив, що позаяк спілкування було неформальним, він не порушував закон, а штраф буде оскаржувати в суді.

"Моя позиція залишається незмінною. Закон про держмову не регулює неформальне спілкування, тобто і закон я не порушував. Відповідно штраф буде оскаржений в суді. Якщо треба - то і в Конституційному суді. Я ж у своїй поведінці міняти нічого не збираюся. І коли російськомовні діти мені в стінах думи ставитимуть запитання своєю рідною мовою, відповідатиму я їм завжди теж російською", - відзначив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, мера Риги не перший раз штрафують за спілкування російською мовою. У липні минулого року Ушаков був оштрафований Центром державної мови за використання в офіційних акаунтах в соціальних мережах російської мови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?