Mercedes знайшов спосіб допомогти українській армії
Категорія
Україна
Дата публікації

Mercedes знайшов спосіб допомогти українській армії

Mercedes знайшов спосіб допомогти українській армії
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий німецький автовиробник Mercedes-Benz Special Trucks передав Збройним силам України понад 100 вантажівок Zetros підвищеної прохідності. Ці дані підтверджує пресслужба Daimler Truck, яка є материнською компанією Mercedes-Benz.

Джерело: Daimler Truck

ЗСУ отримали військову допомогу від Mercedes

Представники компанії звертають увагу на те, що вантажівки потужністю до 476 кінських сил знадобляться нашим воїнам насамперед для військової підтримки та логістичних завдань.

Окрім того, уточнюється, що Mercedes-Benz Special Trucks надає Міністерству оборони України широкий спектр послуг, які пов'язані з цими автомобілями.

Що важливо розуміти, ще до отримання Zetros водії пройшли навчальні курси та виїжджали на завдання на нових безкапотних автомобілях.

Кошти на закупівлю автомобілів надійшли в рамках підтримки уряду Німеччини, яку спільно курують і реалізують міністерства закордонних справ та оборони країни.

Не можна також не згадати про те, що серед допомоги від Швеції наші бійці отримали вантажівки та обладнання для розмінування на суму до 2,15 млрд шведських крон (приблизно 180 млн євро).

Ще 2 місяці тому стало відомо, що до партії військової допомоги від Німеччини увійшли 16 вантажівок Zetros.

Військова допомога Україні від партнерів сягнула уже 100 млрд дол

За словами колишнього глави Міноборони, міжнародні партнери Києва за період російсько-української війни надали Україні військову допомогу на суму близько 100 мільярдів доларів.

Що важливо розуміти, з них майже 60 мільярдів – безпосередньо від США.

Якщо сьогодні розрахувати і оцінити всі пакети допомоги, я думаю, вже під 100 мільярдів доларів ми отримали за час повномасштабного вторгнення.

Ексміністра звертає увагу на те, що це кошти на озброєння та військову техніку.

Ми отримали в грошах зброї і техніки різної, набоїв, снарядів, і пострілів, я думаю, під 100 мільярдів. Тільки від США – більш як 50 мільярдів, уже під 60 підходить. Якщо це помножити на курс гривні, ви побачите скільки це трильйонів гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?