Мережа російських шпигунів в Україні: з'явилося відео затримання
Категорія
Події
Дата публікації

Мережа російських шпигунів в Україні: з'явилося відео затримання

Мережа російських шпигунів в Україні: з'явилося відео затримання
Джерело:  online.ua

З'явилося відео затримання російських шпигунів, які займалися організацією в Україні диверсій і терактів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на YouTube.
"Думська" пише, що мережа шпигунів діяла на півдні України, в тому числі і в Одесі, а також у районі проведення терористичної операції.
«Керівником і координатором мережі російські спецслужби призначили свого давнього агента - учасницю трагічних подій на Куликовому полі Одеси», - підкреслив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.
СБУ задокументувала виїзд жінки на тимчасово непідконтрольну уряду територію України для навчання в тренувальному таборі ГРУ. "Російські куратори передали резиденту для зв'язку досвідченого агента з числа колишніх військовослужбовців Збройних сил України, якого призначили заступником керівника резидентури", - підкреслив під час брифінгу начальник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко.
Читайте також: У розвідці розповіли, як Росія готує диверсантів для Донбасу
Агенти працювали на стратегічно важливих об'єктах і військових частинах південних областей, і в їх число увійшли колишні бійці ЗСУ, які дотримуються проросійських поглядів, деякі з них брали участь у подіях на Куликовому полі.
Шпигуни почали активно працювати в кінці 2016 року, і в число їх завдань входило: копіювати службові документи, візуально спостерігати за військовими об'єктами, надавати фото- і відеоінформацію про переміщення особового складу і техніки ЗСУ.
"Військова контррозвідка СБУ із залученням спецпідрозділу «Альфа» 19 березня затримала в Одесі чотирьох членів резидентури під час передачі зібраної інформації. В тому числі затримані керівники групи", - підкреслив Ткачук і зазначив, що щодо шести членів мережі ще проводиться розслідування.
В ході обшуків за місцем проживання шпигунів було вилучено: сім саморобних вибухових пристроїв, начинених цвяхами, дві бойові гранати Ф-1, п'ять пістолетів ПМ, ТТ і системи Браунінга з глушниками, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, список з прізвищами, місцями проживання і маршрутами пересування активістів регіону.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в ДНР щомісяця перевіряють на детекторі брехні власних подільників, побоюючись проникнення "українських шпигунів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?