Мережа вибухнула від похвали американця на адресу української армії
Категорія
Культура
Дата публікації

Мережа вибухнула від похвали американця на адресу української армії

Мережа вибухнула від похвали американця на адресу української армії

Американський експерт з питань міжнародної безпеки, професор Джорджтаунського університету Філіп Карбер, назвав Збройні сили України зразковими і припустив, що в майбутньому вони можуть стати основою сил НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  zsu-info.com.

За словами американського професора, головним досягненням України в протистоянні з Росією стала побудова міцної боєздатної армії.
«Українська армія – це новий зразок збройних сил з безпрецедентною бойовою підготовкою і новим поколінням командирів, на які можна покластися і які можуть стати основою сил НАТО», – зазначив експерт.


Читайте також: Бойовики ДНР готують жорстокий "сюрприз": з'явилися тривожні подробиці

Також він підкреслив, що «Україна потрібна Захід не менше, ніж Захід Україні».
Заяви Карбера викликали чималий ажіотаж в соціальних мережах.
Так, відомий український волонтер Роман Доник у своєму Facebook написав: «Тут зараз суперечки пішли. Хто цей чувак і говорив він таке. Чувак це в темі. І, швидше за все, говорив. Тому що це думка багатьох натовців. Вони реально в а**є і від наших солдатів і від військових волонтерів, як явища».
«Ні в кого з них немає такого досвіду, який є у наших військових. У них просто немає таких дистанцій і немає такого щільного контакту з цими арміями противника. Танки, арту. І говорять вони не про те, яка у нас крута зараз армія. А говорять вони про досвід, який отримала наша армія за шість хвиль мобілізації і ще трохи. Можна ставити в заслугу навчальним центрам? Однозначно ні. Цей досвід зарабатывался ціною колосальних втрат у запеклих боях», — підкреслив він.


Читайте також: Жах окупанта: в мережі з'явилося яскраве відео про українських снайперів


Волонтер додав, що «якщо хто не в курсі, то друга батальонно-тактична група 93-ї бригади виводилася з-під Донецька на відновлення, коли втрати в ній становили близько 80%, ні, слава Богу, це не загиблі, переважна більшість поранених».


«Але ось саме це мають на увазі натовці. Коли малообученная натовп з примітивним зброєю, через втрати і набір досвіду стає досвідченим підрозділом. Так що я б не радів тому, що там говорять. Якщо ми не змінимо повністю систему навчання і введемо в неї весь досвід цієї війни, то ми за два роки знову будемо мати ту ж малообученную армію, з радянськими традиціями, що і в 14. Тільки ця армія буде з завищеною самооцінкою», — резюмував Доник.


Слова волонтера викликали активну полеміку.


Тарас Ганжа:

"100% так і є".


Olena Shevchenko:

"Чарівне слово "може стати". А може і не стати, якщо пофігізм в системі не зміниться порядком".


Артур Шачнев:

"А в чому проблема направити в учебки воювали?? І чому цього не роблять? А цього не роблять 100℅".


Ганбаатар Мак:

"Як показує мій власний досвід, людина воював і людина-інструктор, це дві різні людини. Вчити людей може тільки фахівець, який має навички навчання, спеціальні знання і навчальні плани. Інакше виходить черговий "мамай", від якого волосся на голові стає дибки".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в мережі з'явилося відео атаки на українські позиції, яку здійснили бойовики ДНР під Горлівкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?