Мережу обурила розповідь СБУ про те, як упустили одіозного сепаратиста
Категорія
Події
Дата публікації

Мережу обурила розповідь СБУ про те, як упустили одіозного сепаратиста

Мережу обурила розповідь СБУ про те, як упустили одіозного сепаратиста
Джерело:  Четверта влада

Користувачів мережі обурила розповідь Служби безпеки України про те, як вдалося втекти  колишньому депутату Луганської облради Арсену Клінчаєву, який в березні 2014 року фінансував здачу Луганська бойовикам.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Четверту владу.
В СБУ у відповідь на інформаційний запит видання повідомили, що Клінчаєв знаходиться на території Росії з літа 2016 року. У відповіді також сказано, що ще в травні 2014 року проти сепаратиста було порушено кримінальну справу, йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту, який був потім замінений домашнім арештом з носінням електронного браслета. Після цього справа пішла по судах.
"У червні 2014 року справу було направлено до Шевченківського районного суду Києва, який направив справу до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності. Апеляційний суд Києва перенаправив справу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних і цивільних справ. Там справа була передана в Межівський районний суд Дніпропетровської області", - розповіли в СБУ.

Читайте також: Як прихильники Росії захоплювали Донбас: з'явився новий гучний компромат
Межівський районний суд, розглянувши справу, вирішив, що вона не відповідає статті 291 КПК України (погано вказані дані справи) і повернув її в ГПУ. ГПУ подала апеляційну скаргу на таке рішення. Тим часом у Клінчаєва скінчився домашній арешт і його не продовжили. В результаті він отримав можливість виїхати.
В СБУ додали, що Апеллляціонний суд Дніпропетровської області в жовтні 2016 року визнав рішення Межівського суду законним. ГПУ оголосила в розшук Клінчаєва тільки 12 грудня і в той же день Шевченківський районний суд Києва видав ордер на його затримання і арешт.
Користувачі мережі обурені такою відповіддю СБУ.
Журналіст Денис Казанський в Facebook написав, що історія Клінчаєва - "найкраща ілюстрація всієї немочі і гнилості української судової та правоохоронних систем".
"Держава не здатна покарати навіть незначного єфремівського шниру, який нахабно бравірував порушенням закону перед телекамерами. Армія сбу-шників і прокурорів працює дуже ефективно, коли потрібно закошмарити якусь IT-компанію або притягнути до відповідальності бійців добробата. Але проти луганського шахрая і сепаратиста вся ця армія, яка прожирає наші податки, безсила", - зазначив він.




Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше мережу обурило фото Клінчаєва, який гуляє на волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?