Мережу підірвала пропозиція, яку зробили найбагатшим нардепам
Категорія
Політика
Дата публікації

Мережу підірвала пропозиція, яку зробили найбагатшим нардепам

Мережу підірвала пропозиція, яку зробили найбагатшим нардепам
Джерело:  online.ua

Українські волонтери вирішили запропонувати українським депутатам, що вказали в електронних деклараціях величезні статки, жертвувати 10% доходів на користь військовослужбовців в зоні АТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook благодійного фонду "Повернись живим".
"Як стало відомо, е-декларанти - це власники тисяч квадратних метрів житла, мільйонів неукраїнських грошей, автопарків та інших іграшок. Ми вирішили їм написати. Листи офіційні, з ввічливим проханням допомогти армії. Якщо вони приєднаються до справи - то можна буде закінчувати війну, якщо ні - то ми будемо знати, що робити на наступних виборах", - пояснили волонтери свою акцію.
Вони відзначили, що перші 10 листів були відправлені депутатам від БПП Ігорю Кононенку та Богдану Дубневичу, представнику "Народного фронту" Ігорю Котвицькому, лідеру Радикальної партії -Олегу Ляшку, депутату "Опозиційного блоку" Нестору Шуфричу, представникові групи "Відродження" Віталію Хомутиннику і Олесю Довгому з групи "Воля народу", позафракційному Сергію Таруті, а також Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і меру Харкова Геннадію Кернесу.
Читайте також: Найбільші доходи і борги нардепів: в мережі з'явився список
Також волонтери фонду "Повернись живим" привели свій лист для Віталія Хомутинника, годинник якого, за їхніми підрахунками, коштує як 60 тепловізорів, необхідних українській армії:
"Шановний Віталію Юрійовичу! Ми звертаємося до Вас як до депутата Верховної Ради і громадянина України. Останні 2,5 року в країні йде війна, яка привела до окупації російсько-терористичними військами Криму і частини сходу України, зокрема Вашої рідної Макіївки. На офіційному сайті партії, до фракції якої Ви належите ("Відродження") зазначено, що вона виступає за збереження територіальної цілісності України і проти перебування на території України іноземних збройних формувань. Більшість громадян України, і ми в тому числі, поділяємо вашу позицію в цьому питанні. На сайті Вашої партії зазначено, що вона виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. А як відомо з давніх часів, запорукою цього може бути тільки сильна армія. Ми допомагаємо українській армії від початку АТО і просимо вас приєднатися. Відповідно до Вашої електронної декларації, ви є власником:

  • квартир загальною площею 806,2 кв м;

  • земельних ділянок загальною площею 8160 кв м;

  • шести транспортних засобів;

  • грошових активів в розмірі 493 654 126 гривень;

  • і отримали дохід за 2015 рік у розмірі 175 823 407 гривень.


За давньою українською традицією прийнято жертвувати 10% своїх доходів на добрі справи. Ми пропонуємо Вам приєднатися до справи підтримки українського війська та подолання наслідків російської агресії на сході України. Якщо з якихось причин Ви не готові надати фінансову допомогу, то ми можемо запропонувати Вам альтернативу. Наприклад, Ви можете пожертвувати свій годинник FP Journe Tourbillon Souverain, який разом зможемо продати на відкритому аукціоні. Його оцінна вартість становить 170 000$, що є еквівалентом 60 тепловізорів, 14 реанімобілів з повним обладнанням, або 5 квартир в Києві для сімей загиблих в АТО. Якщо з ідеологічних причин Ви не готові допомагати армії, ми надамо вам контакти наших партнерів, які займаються психологічною реабілітацією ветеранів АТО, працевлаштуванням тимчасово переміщених осіб, звільненням полонених тощо".
Користувачі соцмереж в більшості своїй захопилися ідеєю волонтерів. Так Мстислав Дубчак написав: "Супер! Прямо в десяточку! І обов'язкове промо результатів! Всім буде цікаво))"

Читайте також: Нардеп знову задекларував космічну суму: соцмережі в шоці
Vitalii Shevel: "Народжений брати - давати не може".
Denis Gruzdev: "Це шикарна ідея! Хоча є нюанс - зрозуміло, що десятину ніхто не пожертвує. Ну хіба якісь вже зовсім святі люди, яких в нашій Раді від нуля до одного. І тому може бути не варто тролити цих наших е-декларантів перерахуванням їх багатств. На тролінг вони дадуть відповідь, що це політичне замовлення і чорний піар".
Andrii Demianov: "Ідея супер. Тому що кожен офіційно працюючий українець щомісяця платить військовий збір згідно з чинним законодавством це 1,5% (якщо не помиляюся). А з такими доходами як у них то навіть 1,5 відсотка від сум, це дуже багато".
Олександр Дяченко: "Прекрасне в цій ідеї - офіційне звернення. Чому стара баба або школяр знаходять можливість допомогти своїм захисникам, а ці мішки з баблом - ну ніяк не знайдуть? Ржачно буде почитати їх офіційні відмазки".
Дмитро Кацемір: "Дуже хороша пропозиція! Підтримую її на 100%. Як то кажуть, вода камінь точить) Циніків, злодіїв, брехунів в нашій Україні потрібно вивести на чисту воду, щоб навіть бабуся в глухому селі все знала про те, чиї люди принесуть їй на підпис бюлетені на вибори для голосування ".
Iryna Drapalyuk: "Ідея чудова, але може їм ще б на вибір дати важкохворих дітей і дорослих (не лише тих, хто пов'язаний з війною)".
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко назвав чиновників, які задекларували величезні суми грошей, "сизими голубами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?