Мережу розбурхала історія з "перевірками тих, хто понаїхав" у Києві
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мережу розбурхала історія з "перевірками тих, хто понаїхав" у Києві

Мережу розбурхала історія з "перевірками тих, хто понаїхав" у Києві

Навесні 2017 року влада Києва почне проводити перевірки квартир без лічильників на відповідність кількості легально проживаючих обсягам спожитих комунальних послуг.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.
"Ми будемо з поліцією проводити паспортний контроль в будинках і квартирах, щоб розуміти скільки людей легально проживають в квартирах, а скільки - незареєстровані. Такий контроль плануємо запустити навесні 2017 року», - цитує слова заступника голови КМДА Петра Пантелєєва 44.ua.

Читайте також: Ки янам розповіли, чи перерахують величезні платіжки за тепло
Пізніше прес-служба КМДА оприлюднила спростування цієї інформації, пояснивши, що ЗМІ подали інформацію некоректно. Так, перевірки проводитимуть в квартирах без лічильників на гарячу і холодну воду, щоб з'ясувати, чи відповідає кількість проживаючих людей кількості зареєстрованих.
"Для забезпечення справедливості розрахунків за спожиті послуги будуть проведені перевірки приміщень та, в результаті виявлених порушень, киянам буде пропонуватися механізм розрахунку за фактично спожиту холодну та гарячу воду", - йдеться в повідомленні.
Прес-секретар Пантелєєва Юлія Грамотна пояснила "Українській правді. Київ", що влада буде перевіряти квартири, в яких фіксується значне споживання води, в той час як зареєстровано одна-дві людини. У разі, якщо перевіряючих відмовляться впускати до квартир, справу передаватимуть до суду. У той же час, такі перевірки в теорії можуть допомогти виявити осіб, що здають в оренду житло без виплати податків.
"У Києві є квартири, які не мають лічильників води і в яких офіційно зареєстрований один або дві особи, одночасно будинковий лічильник показує значно більше споживання. Таких мешканців ми будемо перевіряти. Якщо в цій квартирі проживає 5 осіб і вони мають повірений лічильник води, і він показує, що вони споживають 1 куб, до них не буде ніяких претензій. Ми хочемо виявити тих, хто здає або знімає житло, це не компетенція міської влади, а тільки тих, хто споживає послугу, але не платить за неї в повному обсязі", - пояснила Грамотна.
Перший варіант новини, що з'явився в ЗМІ і пізніше спростований, викликав справжній вибух в соцмережах. Так, блогер і журналіст Леонід Швець написав в Facebook: "Знову сюрпризи. Тисячеперший привід полюбити владу ще міцніше".



Anna Nikolayewa: "Всі інші проблеми в місті вони вже порішали, я так розумію"



Дмитро Литвяк: "Жити по-новому!".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в 2017 році Київ планує виділити на програми енергозбереження в житлових будинках і установах бюджетної сфери понад 120 млн грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?