Мережу вразив лист голодних російських стареньких Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Мережу вразив лист голодних російських стареньких Путіну

Мережу вразив лист голодних російських стареньких Путіну
Джерело:  online.ua

У Росії старі з будинку престарілих в Якутії написали листа президенту РФ  Володимиру Путіну, в якому поскаржилися на голод і відсутність умов для існування.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook російської журналістки Наталії Нвожилової.


«2016 рік. Люди похилого віку якутського будинку престарілих, прозваного "концтабором сучасності", написали Путіну лист зі скаргою на голод і холод. Пишуть, що годують їх порожнею кашею без цукру, масла і солі, супом без м'яса, а також дають їм тільки два шматочки хліба на добу», - написала Новожилова.


«Цитата з листа: "Після сніданку відразу болісно починаємо чекати так званого обіду. О першій годині дня, як тільки лунає дзвінок, ми всією юрбою, немов стадо овечок, спотикаючись і штовхаючись, біжимо в їдальню. Багатьом не вистачає терпіння їсти суп ложкою - жадібно вихлебують прямо з тарілки через край, а що залишається на дні - шматочок картоплі або трохи локшини - ковтають одним помахом ложки», - цитує журналістка.


«В душі соромно, що нас ось так перетворили в тварин. У такі хвилини нестерпно дивитися один одному в очі. Ми практично кожен день йдемо зі столовою голодні. Проходячи повз бака з хлібом, нишком хапаємо по кілька шматочків і пхаємо в кишені - так ми запасаємося хоч чимось на нескінченні нудні вечори ... Чомусь вечорами особливо хочеться їсти. Мужики, що побували в ув'язненні, кажуть, що там годують набагато краще», - продовжує Новожилова.


«Пан Путін, персонально запрошуємо вас покуштувати нашої їжі. Пообідайте, будь ласка, з нами! Дуже чекаємо. А ще просимо організувати перевірку: чи правильно витрачаються державні кошти, виділені на наше утримання. Якщо всі справи в нашому інтернаті ведуться правильно, то нам залишається тільки змиритися і далі животіти, тихо плачучи в подушку ночами», - цитує російська журналіста.


За її словами, автори підписалися під листом вигаданими прізвищами.


«Вони побоюються, що керівництво інтернату, дізнавшись про їх зверненні, викине скаржників на вулицю. Ті, хто писав колишні скарги, безслідно зникли. 75% пенсії утримують на харчування та забезпечення одягом. При цьому теплих речей все одно не вистачає, і люди похилого віку з жахом чекають настання зими, яка в Якутії особливо сувора. Раніше вони писали листи в прокуратуру і соцзахист, але відповіді не отримали», - написала Новожилова.


При цьому лист якутських старих викликав багато гніву і обурення у користувачів соцмереж.


Nick Linkievitch: Рівень цивілізованості держави визначається його ставленням до дітей, людей похилого віку та інвалідів ...


Михайло Терентьєв: Вони у себе в Кремлі бенкетують, що їм до людей похилого віку? Та й взагалі до всіх людей ... Пора примусово відправити Путіна самого в цей пансіонат, без права покидати його територію, за віком вже підходить.


Korshunov Pavel: У США писати треба. Швидше допомога прийде. Наш царьок не справжній.


Михайло Литвинець: Цей русскій мір не шкода ... баришів немає.


Mila Kalmykova-Paskevich: Велика держава. 21-е століття. Слів немає.


Як повідомляв ONLINE.UA,  8-річна українка написала зворушливий лист для волонтерів, який передала разом з грошима і речами для військовослужбовців Збройних сил України та дітей, що живуть в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?