Мерія Миколаєва звинуватила Кабмін у порушенні Конституції через локдаун
Категорія
Політика
Дата публікації

Мерія Миколаєва звинуватила Кабмін у порушенні Конституції через локдаун

Мерія Миколаєва звинуватила Кабмін у порушенні Конституції через локдаун
Джерело:  online.ua

Представники Миколаївської міської ради виступили із закликом до Кабінету міністрів щодо посиленого карантину в регіоні. Місцева влада звернулася до центрального уряду з ініціативою про скасування жорстких обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву.

За оприлюдненими подробицями, міська рада таким чином підтримала бізнес Миколаєва.

"Члени виконавчого комітету Миколаївської міської ради, висловлюють стурбованість з приводу запровадження локдауну в період з 8 по 25 січня 2021 року. Також ми просимо скасувати пункт 3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - говориться у заяві.

Протиепідемічні заходи, які ухвалили на рівні Кабміну, місцеві посадовці буквально назвали порушенням української Конституції, які впливають на бізнес та простих громадян.

Рішення про звернення до уряду ухвалили, як стверджується, заради безпеки функціонування Миколаєва, охолодження напруженості в суспільстві.

Напередодні у місті проходили протестні акції підприємців, які вимагали дозволити їм працювати.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я попередило про перехід до нового карантинного режиму після того, як завершиться локдаун. Вже наприкінці січня в уряді підтримають ідею продовження адаптивного карантину. За словами міністра Максима Степанова, остаточне рішення залежить від епідемічної ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?