Меркель чекає на жорсткі переговори - уже відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель чекає на жорсткі переговори - уже відома причина

Меркель чекає на жорсткі переговори - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель зважилася не неочікуване зізнання - вона заявила, що переговори лідерів Європейського Союзу щодо запропонованого бюджету та плану відновлення економіки блоку на тлі пандемії будуть вкрай жорсткими. Такими даними глава ФРН поділилася перед початком саміту Європейської ради в Брюсселі, який є першою очною зустріччю глав країн ЄС за кілька місяців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Ми всі з великою енергією приступаємо до переговорів, але мушу сказати, що розбіжності все ще дуже-дуже великі, і тому я не можу сказати, чи вдасться нам вже цього разу отримати рішення", - зізналася канцлерка.

За її словами, рішення є бажаним, але до уваги потрібно брати "реальність".

"Це вимагає високої готовності до компромісу, щоб ми отримали те, що може бути добрим для Європи перед обличчям цієї пандемії… Я очікую дуже-дуже жорстких переговорів", - наголосила Ангела Меркель.

Згідно з попередніми даними, на дводенному саміті європейські політики розглянуть пропозицію з довгострокового бюджету Євросоюзу і фонд відновлення економіки, однак розбіжностей між керівниками держав ЄС вкрай багато. Нещодавно Брюссель запропонував план відновлення економіки на суму 750 млрд євро, з яких 500 млрд євро у вигляді субсидій і 250 млрд євро у формі позик. Варто звернути увагу на те, що запропонований план, що який символічно назвали "Наступне покоління ЄС", не лише не отримав підтримки серед держав-членів ЄС, а і спричинив гостру дискусію між ними.

Не можна також забувати про те, що ЄС продовжує підтримувати офіційний Київ для забезпечення стабільного і демократичного майбутнього для українців. Окрім пакета фінансової допомоги для боротьби з коронавірусом, в Євросоюзі вирішили виділити гроші для малого бізнесу, фермерів і реалізації медреформи. Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина вже підписала три фінансові угоди між Європейським Союзом і Україною на суму 105 млн євро в рамках річної програми допомоги на 2020 рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Кабміні наголосили, що наша країна точно стане членом Європейського Союзу, однак, як підкреслили в уряді, це питання часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?