Меркель екстрено звернулася до ЄС через загострення пандемії
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель екстрено звернулася до ЄС через загострення пандемії

Меркель екстрено звернулася до ЄС через загострення пандемії
Джерело:  online.ua

Німецька канцлерка Ангела Меркель звернулася до влади Євросоюзу з потужним закликом. Вона звернула увагу на те, що проблеми Європейського союзу з поставками вакцин проти коронавірусу підкреслили необхідність блоку подвоїти зусилля з виробництва власних доз. Про це вона заявила, виступаючи в парламенті перед самітом ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на  AP.

Лідерка ФРН зізналася, що вакцинація в Німеччині проходить не так швидко, як на церозраховувала її команда. Однак політикиня відкинула критику щодо того, що було замовлено недостатньо доз. За її словами, йдеться більше про те, скільки було доставлено.

"Ми чітко бачимо, що британські потужності виробляють для Британії. США не експортують, і тому ми залежимо від того, що можна виробляти в Європі ", - зазначила Ангела Меркель.

Вона також зазначила,що під час саміту лідери ЄС мають намір поговорити про те, як офіційний Брюссель може забезпечити більш стабільне постачання вакцин на майбутнє.

Варто зазначити, що канцлерка закликала Євросоюз бути "дуже обережним" із забороною експорту вакцин. Політикиня додала, що підтримує зусилля Єврокомісії щодо забезпечення виконання контрактів на вакцини, посилаючись на проблеми з постачанням, які ЄС мав із вакцинами AstraZeneca. За її словами, окрім забезпечення власних поставок, ЄС повинен співпрацювати з іншими країнами-виробниками вакцин, щоб забезпечити достатню кількість вакцин для всіх людей у всьому світі, хто їх потребує.

"Якщо у нас цього не вийде, ми будемо знову і знову стикатися з мутаціями, які підвищують можливий ризик втрати ефективності вакцин", - заявила Ангела Меркель.

Що важливо розуміти, ФРН зареєструвала понад 75 ТИС смертей з моменту початку пандемії. 25 березня Центр боротьби із захворюваннями повідомив про 22 657 нових підтверджених щоденних випадків проти 17 504 нових щоденних випадків тиждень тому.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я внесло Миколаївську і Черкаську області до переліку "червоних" зон, де пандемія коронавірусу поширилась найбільше в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?