Меркель готова знищити останній козир Путіна - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель готова знищити останній козир Путіна - що відбувається

Меркель готова знищити останній козир Путіна - що відбувається
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель виступила з несподіваною заявою - вона зізналася, що вже не виключає, що газопровід Північний потік-2 може потрапити під санкції у зв’язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального. Цю інформацію підтвердив її речник Штеффен Зайберт. За його словами, канцлерка погоджується із заявами, зробленими міністром закордонних справ на вихідних, маючи на увазі можливу реакцію ЄС на отруєння Навального. Що важливо розуміти, йдеться про заяву глави МЗС Гайко Мааса, який озвучив сподівання, що Росія своєю відмовою у розслідуванні отруєння Навального "не змусить Німеччину змінити свою позицію щодо Північного потоку-2". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання Bild.

За словами німецького дипломата, припинення будівництва трубопроводу зашкодить німецьким і європейським компаніям. Він також звернув увагу на те, що звужувати дискусію навколо тиску на Москву винятково до теми реалізації Північного потоку-2 неправильно. Сама Ангела Меркель ще минулого тижня офіційно повідомлялал, що Північний потік-2 буде завершено. Вона також стверджувала, що питання газопроводу і отруєння Навального не слід пов’язувати і трубопровід має бути добудований.

Окрім того, Штеффан Зайберт звернув увагу на те, що поки рано робити які-небудь заяви про санкції. Команда Ангели Меркель ще досі очікує, що російський уряд пояснить причини отруєння критика Кремля Навального.

Як відомо, 2 вересня німецька влада заявила, що Навального отруїли "Новічком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді наголосила, що не має сумнівів у тому, що Олексія Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні запитання" від уряду Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер неочікувано для всіх офіційно заявила, що абсолютно готова детально та уважно обговорити санкції проти Росії, в тому числі й щодо недобудованого газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?