Меркель надіслала Трампу прозорий натяк щодо його курсу
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель надіслала Трампу прозорий натяк щодо його курсу

Меркель надіслала Трампу прозорий натяк щодо його курсу
Джерело:  online.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що рішенням нових глобальних проблем повинна бути відкритість, а не популізм, поляризація або ізоляція, натякаючи на озвучений політичний курс президента США Дональда Трампа.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Виступаючи з промовою перед духовенством в Вюрцбюрзі в Німеччині, канцлер заявила, що через 25 років після возз'єднання Німеччини і закінчення Холодної війни, нова історична епоха може прийти на зміну старій.
На думку Меркель, незважаючи на те, що деякі мріють "повернутися в маленький світ", правильною відповіддю на світові виклики буде саме відкритість, а не ізоляція.
Читайте також: В оточенні Трампа розповіли, навіщо він лякає Європу і хвалить Путіна - Bloomberg


Раніше Дональд Трамп в своїй інавгураційній промові озвучив гасло "put America first" (Америка - перш за все - англ.), а також заявив про вихід США з багатосторонніх торговельних угод.


Трамп також акцентував на боротьбі з нелегальною міграцією, і не в останню чергу - за допомогою будівництва стіни на мексиканському кордоні.


Відзначимо, раніше Дональд Трамп заявляв, що його довіра до канцлера Ангели Меркель "може проіснувати недовго".


При цьому він прирівняв Меркель до президента Росії Володимира Путіна як лідера, який потенційно може стати проблемним союзником США. Він також висловив упевненість в тому, що інші країни ЄС візьмуть приклад з Великобританії і покинуть Євросоюз, який він назвав "інструментом Німеччини".


Як повідомляв ONLINE.UA,

президент Росії Володимир Путін в ході телефонних переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом домовився про надання "додаткового імпульсу" переговорам щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?