Меркель нарешті знайшла спосіб зупинити Лукашенка та озвучила останнє попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель нарешті знайшла спосіб зупинити Лукашенка та озвучила останнє попередження

Меркель нарешті знайшла спосіб зупинити Лукашенка та озвучила останнє попередження
Джерело:  online.ua

У команди канцлерки ФРН Ангели Меркель остаточно увірвався терпець після усіх провокацій та свавілля президента Білорусі Олександра Лукашенкка, якого не визнає легітимним дуже багато країн. Так, впливовий німецький дипломат та очільник МЗС Німеччини Гайко Маас допустив введення персональних санкцій ЄС проти самого Лукашенка, якщо він "не змінить курс" та не піде на діалог з опозицією. Про нове рішення Меркель її представник повідомив німецькому виданню Bild 7 вересня, передає ONLINE.UA.

 "Ми неодноразово просили пана Лукашенка вступити в діалог з усіма національними силами. Цього не сталося, навпаки: хвилі репресій накочуються одна за одною на опозицію, яка бажає вступити в діалог. Це неправильний напрямок", - наголосив глава МЗС ФРН.

За його словами, команда Меркель активно працює з іншими державами ЄС над пакетом санкцій.

"Якщо Лукашенко не змінить курс, ми в ЄС відреагуємо", - попередив Гайко Маас.

Окрім того, представник команди Ангели Меркель закликав режим в Мінську негайно звільнити затриману у понеділок вранці Марію Колесникову.

"Ми дуже стурбовані через пані Колесникову. Ми вимагаємо ясності щодо її місця перебування, а також звільнення всіх політичних в'язнів в Білорусі. Безперервні арешти і репресії, в тому числі і перш за все щодо членів Координаційної ради, неприпустимі", - зазначив німецький дипломат.

Як відомо, 7 вересня білоруські медіа неочікувано для всіх повідомили про те, що Марію Колесникову викрали в центрі Мінська, посадивши у мікроавтобус з написом "Зв’язок", який поїхав у невідомому напрямку. Також перестали виходити на зв’язок ще двоє членів Координаційної ради - Антон Родненков та Іван Кравцов. Команда Лукашенка почала зразу ж виправдовуватися, що "не володіє інформацією" про їхнє ймовірне затримання.

Варто звернути увагу на те, що в в останні дні Євросоюз опрацьовує санкційний список щодо Білорусі, однак, за даними ЗМІ, Лукашенко в ньому поки не фігурує.

Раніше ONLINE.UА пояснив, як Володимир Путін використовує Олександра Лукашенка та ситуацію в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?