Меркель несподівано подзвонила Путіну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель несподівано подзвонила Путіну - що сталося

Меркель несподівано подзвонила Путіну - що сталося
Джерело:  online.ua

Німецька канцлерка Ангела Меркель у понеділок, 16 грудня, несподівано провела телефонну бесіду з лідером РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

За даними російської сторони, розмову запропонували саме у Берліні. Одним з перших порушених питань стали підсумки останньої зустрічі у "нормандському форматі".

"Порушені також актуальні для забезпечення енергобезпеки країн Євросоюзу питання співпраці в газовій галузі, у тому числі в контексті перспектив транзиту російського природного газу через територію України після 1 січня 2020 року та здійснення проєкту "Північний потік-2", - пояснили у Путіна.

Окрім того, Президент та канцлерка обговорили лівійську кризу. Обидві сторони узгодили нові зусилля для запобігання поглибленню конфлікту.

Нагадаємо, лідери України, Німеччини, Франції та Росії зустрілися у Парижі 9 грудня. Вони узгодили новий режим припинення вогню, обмін полоненими та нові контакти у майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UA, у федеральному уряді Німеччини привітали кроки, на які пішов Київ для врегулювання війни на Донбасі. Втім, дипломати Берліна також визнали- однієї української політичної волі недостатньо, щоб завершити кровопролиття у регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?