Меркель несподівано зателефонувала Зеленському - про що говорили
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель несподівано зателефонувала Зеленському - про що говорили

Меркель несподівано зателефонувала Зеленському - про що говорили
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський та німецька канцлерка Ангела Меркель провели телефонну розмову у середу, 15 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

Перш за все лідерка ФРН висловила співчуття через авіакатастрофу літака "МАУ" в Ірані. Зеленський розповів, як українська команда фахівців працює на місці трагедії у Тегерані. Він закликав німецьку сторону підтримати розслідування Києва на політичному рівні.

Меркель торкнулася теми газового транзиту з РФ.

"Володимир Зеленський зазначив, що задоволений досягнутим компромісом і укладенням нового контракту, й подякував Німеччині за посередництво. Ангела Меркель зі свого боку зауважила, що наступним завданням є забезпечення збільшення інвестицій в українську ГТС для підвищення її конкурентоспроможності", - інформують в ОПУ.

Також лідери обговорили поточну ситуацію на Донбасі. Зеленський наголосив на недотримання режиму припинення вогню у регіоні. У Києві вже визначилися із пропозиціями щодо трьох наступних локацій для дзеркального розведення військ.

"Для нас дуже важливо, щоб це були саме гуманітарні ділянки. Це важливо для людей", - зазначив президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Володимир Зеленський говорив телефоном зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Вони також обговорили нормандський формат та подальше врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?