Меркель ошелешила новою заявою щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель ошелешила новою заявою щодо Донбасу

Меркель ошелешила новою заявою щодо Донбасу
Джерело:  ТАРС

За підсумками зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки" 19 жовтня в Берліні канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що Україна повинна отримати контроль над українсько-російським кордоном на Донбасі в кінці робочого процесу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Мінські домовленості припускають в кінці процесу доступ українців до кордону. Між тим, було досягнуто згоди - сьогодні це докладно обговорювалося - на вільне пересування спостерігачів ОБСЄ до кордону. У ряді випадків це можливо зараз, і російський президент (Володимир Путін, - ред.) на це вказав, в ряді - немає", - підкреслила Меркель.
Канцлер Німеччини також розповіла про умови введення на Донбас збройної місії ОБСЄ.
"Коли буде підготовлений закон про вибори, коли буде проведений робочий процес, то тоді можна буде говорити про місію ОБСЄ, яка може бути збройною. Але сьогодні це не мало абсолютної невідкладності. Спочатку потрібен закон про вибори", - зазначила вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, на переговорах 19 жовтня лідери "нормандської четвірки" домовилися створити дорожню карту реалізації Мінських угод щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?