Меркель озвучила екстрене попередження через критичну проблему
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель озвучила екстрене попередження через критичну проблему

Меркель озвучила екстрене попередження через критичну проблему
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом стрімко погіршується в країнах Європи, де щодня фіксують рекорди по приросту нових випадків зараження COVID-19. Не виключенням стала Німеччина, де 24 жовтня зафіксовано другий за тиждень антирекорд за приростом нових хворих з початку пандемії. Тільки за останню добу в ФРН підтверджено майже 13,5 тисячі нових заражень. На це екстрено відреагувала канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Вона записала термінове відеозвернення до нації і попередила німців, що ситуація з коронавірусом вже досягла критичної фази і найближчі місяці будуть для всіх важкими. Канцлерка попросила кожного громадянина країни внести в свій вклад в збереження здоров'я людей, інакше система охорони здоров'я не витримає, повідомляє ONLINE.UA.

"Зараз ми знаходимося в дуже серйозній фазі пандемії коронавіруса. Кількість нових випадків зараження збільшується не по днях, а по годинах. Пандемія знову швидко поширюється, швидше, ніж на початку більше півроку тому. Я прошу вас: утримайтеся від будь-якої поїздки, яка насправі не є обов'язковою, від будь-якого торжества, яке насправді не є обов'язковим. За можливості залишайтеся вдома за місцем проживання", - звернулась Меркель до громадян Німеччини.

Вона зазначила, що від дій кожного німця залежить, якою буде майбутня зима і яким буде Різдво. Меркель додала, що, хоча в окремих випадках відмовитися від сімейних зустрічей, свят і поїздок складно, але зробити це необхідно для збереження власного та чужого здоров'я.

"Контроль за пандемією необхідний, щоб наша система охорони здоров'я не перевантажилася, щоб наші школи і дитячі сади залишалися відкритими, для нашої економіки і наших інтересів", - нагадала Меркель.

Нагадаємо, з початку пандемії в Німеччині зафіксовано понад 417 тисяч випадків коронавіруса, близько 10 тисяч з яких завершилися летальним результатом. Всього в світі на 24 жовтня підтверджено майже 42,5 млн випадків зараження, з яких майже пів мільйона за останню добу. Більше кількість хворих зростає в США, Індії, Бразилії, Франції, Аргентині, Великобританії, Іспанії, Італії та Росії. Німеччина у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 13 місці, Україна - на 16 місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні 24 жовтня зафіксували 7014 нових випадків зараження коронавірусом. Найбільше число хворих зростає в Києві, Харківській, Житомирській, Львівській та Хмельницькій областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?