Меркель пояснила, як потрібно поводити себе з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель пояснила, як потрібно поводити себе з Росією

Меркель пояснила, як потрібно поводити себе з Росією

У щотижневому відеозверненні канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила на важливості подвійної стратегії НАТО щодо Росії на тлі нової ситуації у сфері безпеки в Європі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

На думку Меркель, анексія Криму і конфлікт на сході України викликали занепокоєння у країн Балтії та Польщі, а ситуація в Молдові викликає питання у Румунії та Болгарії.

Цим країнам було важливо, щоб НАТО відреагував на події і, наприклад, направив війська в країни Балтії, вважає канцлер ФРН.

Читайте також: Меркель зробила чітку заяву про майбутнє Туреччини

"Німеччина завжди дуже уважно стежила за тим, щоб, з одного боку, демонструвати готовність до захисту всієї території альянсу, а з іншого - не обривати переговорного контакту з Росією", - сказала Меркель.

Канцлер Німеччини також підкреслила, що всі заходи приймаються таким чином, щоб не порушувати Основоположного акту Росія-НАТО та забезпечити подальшу роботу Ради Росія-НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що перед проведенням місцевих "виборів" на Донбасі Україна має отримати доступ до російсько-українського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?