Меркель прокоментувала можливість повернення Росії до G8
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель прокоментувала можливість повернення Росії до G8

Меркель прокоментувала можливість повернення Росії до G8
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що поки не бачить можливості для повернення Росії до "Великої вісімки".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Формат "Великої вісімки" заснований на повазі до міжнародного права. Анексія Криму була грубим порушенням міжнародного права. Тому виключення Росії з "Великої вісімки" є правильним рішенням", - заявила канцлер, відповідаючи на запитання депутата Бундестагу від правої "Альтернативи для Німеччини".

Нагадаємо, що раніше високопоставлений чиновник уряду ФРН заявив, що немає жодних сумнівів у тому, що G8 позитивно відреагує на повернення РФ до свого клубу багатих країн, проте досі існують причини дотримуватися нинішньої домовленості.

Окрім того, раніше співголова групи Лівих у Бундестазі Сара Вагенкнехт запропонувала повернути РФ до "Великої вісімки", щоб противостояти інтересам США.

Відзначимо, РФ була виключена з G8 в 2014 році унаслідок анексії Криму та участі у конфліктах на сході України і в Сирії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія очолила Раду безпеки ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?