Меркель рознесла вщент нову безсоромну пропозицію Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель рознесла вщент нову безсоромну пропозицію Путіна - що сталося

Меркель рознесла вщент нову безсоромну пропозицію Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель не підтримала ініціативу очільника Кремля Володимира Путіна та Національної медичної палати Росії. Варто звернути увагу на те, що останні пропонували створити спільну комісію, яка б вивчила причини стану російського опозиціонера Олексія Навального. Офіційний Берлін на це відповів, що право ініціювати подальші обстеження можуть лише рідні політика - саме тому, німецька Федеральна лікарська палата відхилила пропозицію російських колег. Окрім того, наголошується, що асоціація – "не слідчий орган", тому не може брати участь у розслідуваннях: це прерогатива держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на на Deutsches Ärzteblatt.

Водночас палата підтримала німецьких лікарів.

"Медичні дані у справі Навального доступні. Не має жодних сумнівів у якості медичного обстеження, проведеного колегами-медиками у Німеччині", - сказано в заяві.

Окрім того, у Федеральній лікарській палаті наголосили, що вкрай стурбовані станом здоров'я Навального і приєднуються до вимоги уряду Німеччини до команди Володимира Путіна. У ній РФ просять з'ясувати всі обставини, які призвели до цієї небезпечної для життя хвороби.

Варто також нагадати, що нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що підтримав би відмову команди німецької лідерки Ангели Меркель від завершення Північного потоку-2, проте почав скаржитися, що ФРН наразі занадто слабка для ухвалення подібного рішення з точки зору енергетичної безпеки. Після скандального отруєння російського опозиціонера Олексія Навального очільник Білого дому вкотре у своєму стилі закликав світ зупинити будівництво газопроводу Північний потік-2.

"Німеччина знаходиться в ослабленому становищі, коли мова заходить про енергетику, вони закривають всі електростанції", — дорікнув Дональд Трамп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель зізналася, що вже не виключає, що газопровід Північний потік-2 може потрапити під санкції у зв’язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?