Меркель та інші світові лідери відмовилися від божевільної пропозиції Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель та інші світові лідери відмовилися від божевільної пропозиції Путіна - що сталося

Меркель та інші світові лідери відмовилися від божевільної пропозиції Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Світові лідери раптово відмовилися їхати до президента РФ Володимира Путіна на Парад перемоги в Москві, який відбудеться 24 червня, незважаючи на пандемію коронавіруса. Зокрема, передумали брати участь в заході прем'єр-міністри Вірменії, Японії та президент Азербайджану, а також представники Німеччини, хоча раніше вони підтримували божевільну ідею Путіна провести масштабний захід, який навіть самі росіяни назвали "пир під час чуми". Поки відомо, що на Парад перемоги все ще мають намір їхати міністр оборони Індії Раджнатх Сінгх, президент Білорусі Олександр Лукашенко, міністр оборони Китаю Вей Фенхе і делегація сенаторів з Франції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Якщо я правильно розумію, в цьому особливому через пандемію році на параді буде присутнє особливе коло зарубіжних гостей. Поки точних відомостей ми не отримали, але в даний час я виходжу з того, що представників Німеччини не буде", - повідомив про рішення команди канцлерки ФРН Ангели Меркель німецький посол в Росії Геза Андреас фон Гайрі.

Листи з відмовою Путіну також направили прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент Азербайджану Ільхам Алієв. Вони вирішили не їхати в Москву через ситуацію із загрозою поширення коронавіруса.

До речі, Всесвітня організація охорони здоров'я критично поставилася до наміру Путіна провести військовий парад в Москві, зазначивши, що будь-який масовий захід пов'язане з ризиком подальшого поширення вірусу. Але глава Кремля проігнорував попередження ВООЗ, хоча вирішив убезпечити себе від зараження і 80 ветеранів Другої світової війни, які повинні були брати участь в заході, вирішив не пускати на свято. Їх ізолювали в одному з пансіонатів за межами Москви нібито заради того, щоб захистити здоров'я людей похилого віку.

Важливо відзначити, що президента України Володимира Зеленського Путін вирішив не запрошувати на Парад перемоги. У Кремлі пояснили це тим, що "Україна не є де-факто, і багато в чому, де-юре, учасницею СНД, не проявляє бажання якимось чином продовжувати роботу в цих структурах, і жодного разу не сигналізувала про своє бажання розділити радість від свята Перемоги ".

Нагадаємо, Парад перемоги в Москві, який Кремль щорічно проводить 9 травня, довелося перенести через епідемію коронавіруса. Але недавно російська влада вирішила влаштувати його 24 червня, заявивши, що пік коронавіруса в країні вже пройшов, хоча Росія як і раніше знаходиться на третьому місці по захворюваності в світі і щоденний приріст хворих в цій країні досягає 8-10 тисяч осіб. До речі, крім Параду перемоги, Путін вирішив не відмовлятися в цьому році від акції "Безсмертний полк" і військово-морського параду - вони пройдуть в Росії 26 липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що друг Путіна, президент Чехії Мілош Земан, раптово відмовився підтримувати його абсурдну ідею- він вирішив не їхати на Парад перемоги в Москву через пандемію коронавируса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?