Меркель та Макрон виступили з важливою заявою щодо "виборів" в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель та Макрон виступили з важливою заявою щодо "виборів" в ОРДЛО

Меркель та Макрон виступили з важливою заявою щодо "виборів" в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон заявили, що вважають незаконними так звані "вибори" в ОРДЛО, що пройшли 11 листопада, передає ONLINE.UA з посиланням на повідомлення речника німецького уряду Штеффена Зайберта, яке було оприлюднене за підсумками зустрічі Меркель, Макрона та президента Петра Порошенка у Парижі.

"Президент Франції та канцлерка підкреслили, що протиправні і незаконні вибори в деяких районах Донецької і Луганської областей, які у неділю були проведені всупереч численним закликам міжнародної спільноти, не відповідають духу Мінських угод і декларації чотирьох глав держав і урядів "нормандського формату", погодженій разом із мінським пакетом заходів у лютому 2015 року", - сказано в повідомленні.

За словами французького та німецького лідерів,проведення так званих "виборів" підриває територіальну цілісність і суверенітет України.

 "Місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей повинні проводитися відповідно до Мінських угод та відповідати стандартам ОБСЄ і законодавству України", - наголосили Макрон та Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Євросоюз вимагав, щоб Росія скасувала фейкові "вибори" в ОРДЛО, так як вони суперечать Мінським угодам, міжнародному і українському законодавствам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?