Меркель висунула умову переговорів з Путіним по Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель висунула умову переговорів з Путіним по Донбасу

Меркель висунула умову переговорів з Путіним по Донбасу
Джерело:  online.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель готова запросити  президента Росії Володимира Путіна до Берліна для участі в саміті в "нормандському форматі" по ситуації на сході України, однак лише при наявності шансу для врегулювання кризи на Донбасі в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.


Як заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт 14 жовтня в Берліні, продовження переговорів про реалізацію Мінських домовленостей надзвичайно важливо.


"У належний час, якщо будуть створені передумови для відчутного прогресу, в Берліні може відбутися пряма і особиста зустріч на вищому рівні", - сказав Зайберт.


За його словами, незалежно від оцінки того, що відбувається в Алеппо в Сирії, з Росією необхідно підтримувати контакт і залучати її в переговори. Метою інтенсивної дискусії по ситуації в Україні, за його словами, є стабілізація ситуації на сході країни.


При цьому Зайберт і офіційний представник німецького МЗС підтвердили виданню, що зовнішньополітичний радник канцлера ФРН і політичний директор Міністерства закордонних справ Німеччини в даний час ведуть переговори в Мінську.


Лише при успішної домовленості на рівні радників уряд ФРН готовий провести в Берліні саміт в "нормандському форматі", пояснив Зайберт.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в уряді РФ повідомили, що зустріч "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Росія, Україна) може пройти 19 жовтня в Берліні. Проте влада ФРН не підтвердила цю інформацію. Якщо саміт дійсно відбудеться, це буде перший візит до Німеччини Володимира Путіна з моменту анексії Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?