Меркель вже готова - Німеччина пригрозила потужним ударом США
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель вже готова - Німеччина пригрозила потужним ударом США

Меркель вже готова - Німеччина пригрозила потужним ударом США
Джерело:  online.ua

Відносини між Німеччиною і США продовжують стрімко погіршуватися. Причиною тому став скандальний російський газопровід "Північний потік-2", по якому Росія буде поставляти газ в Європу в обхід України. Офіційний Вашингтон бачить в цьому газопроводі велику загрозу для всього ЄС, який опиниться в енергетичній залежності від Кремля. Але в Берліні вважають його економічно вигідним проєктом для країни, тому продовжують підтримувати будівництво газопроводу, яке американський глава Дональд Трамп має намір заблокувати потужними санкціями. Команда Ангели Меркель у відповідь готує потужний санкційний удар по США і загрожує залучити до нього країни ЄС, на які канцлерка має намір натиснути. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Німеччина готується завдати у відповідь удар по Сполученим Штатам в тому випадку, якщо президент Дональд Трамп виконає свою погрозу вбити газопровід "Північний потік-2" за допомогою додаткових санкцій", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Берлін має намір протистояти Вашингтону не на самоті. Тому Меркель розглядаєможливість залучення до санкцій проти США країни Європи.

Важливо відзначити, що Меркель нещодавно сміливо кинула виклик США, зазначивши, що колись може настати момент, що Штати втратять статус лідера і перестануть впливати на більшість політичних процесів. Однак тільки на цій заяві вона не зупинилася і несподівано для всіх почала стверджувати, що Німеччина повинна продовжувати конструктивний діалог з Росією, незважаючи на методи дестабілізації останньої і всі конфлікти та війни, які почалися безпосередньо через втручання РФ.

Американський лідер у відповідь на це чітко дав зрозуміти, що продовжить домагатися блокування будівництва скандального газопроводу і при цьому тиснути він буде не тільки на команду російського президента Володимира Путіна, а й на офіційний Берлін. Трамп вже підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, так як США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платить Москві мільярди доларів за енергію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині пригрозили Трампу введенням штрафних мит на зріджений природний газ з США, а також санкціями проти сенаторів, які запропонували мстити Берліну за "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?