Меркель закликали покарати Путіна за захоплення українських кораблів через "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель закликали покарати Путіна за захоплення українських кораблів через "Північний потік-2"

Меркель закликали покарати Путіна за захоплення українських кораблів через "Північний потік-2"
Джерело:  Reuters

Можлива наступниця канцлерки Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер закликала Ангелу Меркель покарати Росію за агресію проти України в Азовському морі і захоплення українських кораблів у Керченській протоці через "Північний потік-2". Вона вважає, що Німеччина повинна негайно відповісти Путіну, наприклад, скоротивши обсяги поставок російського газу, який планується постачати через споруджуваний газопровід, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Генеральна секретарка партії Ангели Меркель вважає, що повністю відмовитися від "Північного потоку-2" Німеччина не може, так як це буде "дуже радикально". Але скоротити обсяги газу - можливо.

Крамп-Карренбауер нагадала, що Росія постачала газ до Німеччини ще за часів "холодної війни". Тим самим вона в черговий раз підкреслила позицію німецької влади про те, що "Північний потік-2" є економічним, а не політичним проектом.

"Ми повинні визнати, що були недостатньо жорсткими, інакше Путін не пішов би на такий крок", - додала Крамп-Карренбауер, коментуючи незаконне захоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці.

Слеудет відзначити, що раніше можлива наступниця Меркель закликала США і ЄС заборонити російським судам, які проходитимуть з Азовського моря, заходити в свої порти. Цю пропозицію по-різному оцінили німецькі політики. Зокрема, колишній глава МЗС Зігмар Габріель закликав до спокою і заявив про неприпустимість втягування Німеччини у війну з Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що г лава російського МЗС Сергій Лавров запевняв, що Німеччина і Франція нібито стали на бік Росії по Азову, після того, як Путін "на пальцях" пояснив їм ситуацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?