Меркель жорстко відреагувала на видворення російських дипломатів з Німеччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель жорстко відреагувала на видворення російських дипломатів з Німеччини

Меркель жорстко відреагувала на видворення російських дипломатів з Німеччини
Джерело:  24 канал

Очільниця німецького федерального уряду Ангела Меркель відреагувала на рішення Берліна вислати з країни двох російських дипломатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За її словами, скандал не матиме впливу на майбутні переговори "нормандської четвірки" у Парижі. Втім, вона планує донести відомості до президента РФ Володимира Путіна.

"Я побачуся з російським президентом на наступному тижні і повідомлю все йому", - підкреслила Меркель.

Вона також додала, що вже обговорила це питання з партнерами по НАТО.

Нагадаємо, йдеться про скандал, який розпочався через вбивство у Берліні Зелімхана Хангошвілі - колишнього чеченського польового командира. Напад на нього стався 23 серпня.

Німецькі правоохоронні органи з'ясували, що злочин пов'язаний з російською владою чи представниками регіонального чеченського уряду. Російська сторона не вдалася до належних заходів на заклики іноземного уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ Німеччини у середу, 4 грудня, офіційно оголосило персонами нон грата двох представників російського посольства у Берліні. Наразі їм необхідно залишити країну найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?