Меркель зізналася, коли піде з європейської політики
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель зізналася, коли піде з європейської політики

Меркель зізналася, коли піде з європейської політики
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель стверджує, що не претендуватиме на високий пост в Європейському Союзі після того, як її четвертий і останній термін на посаді закінчиться 2021 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Політикиня зазначила, що вона "не буде доступна для будь-якого політичного офісу, незалежно від того, де він буде знаходитись" на прес-конференції зі своїм нідерландським колегою, прем'єр-міністром Марком Рютте, в Берліні.

Варто зазначити, що Меркель виключила перехід на європейську посаду ще в жовтні минулого року, коли повідомила, що піде у відставку після закінчення останнього канцлерського терміну.

Що цікаво, трохи пізніше канцлерка викликала нову хвилю спекуляцій після того, як вона розповіла Süddeutsche Zeitung про свою "відповідальність" за майбутнє Європи.

"Багато людей турбуються про Європу, включаючи мене. Це дає мені ще більше почуття відповідальності, щоб піклуватися про долю нашої Європи разом з іншими", – сказала вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що чинний український глава Петро Порошенко в ході телефонної розмови попросив канцлерку Німеччини Ангелу Меркель посилити санкції проти Росії через рішення РФ видавати свої паспорти на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?