Меркель зробила гучну заяву щодо захисту України
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель зробила гучну заяву щодо захисту України

Меркель зробила гучну заяву щодо захисту України
Джерело:  online.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що метою НАТО є самозахист, але якщо не виступати проти російських дій в Україні, то це не викликатиме поваги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle, яку цитує "Європейська правда".
Свою заяву Меркель зробила на партійному заході в німецькому Мюнстері.
"НАТО не потрібен ворог... Ми виступаємо за самозахист - і нічого більше", - сказала Меркель у відповідь на закид одного з членів своєї партії Християнсько-демократичний союз, який заявив, що НАТО агресивне.
Меркель порадила йому поставити себе на місце країн Балтії, які є членами Евросоюзу і Альянсу, але при цьому відчувають загрозу зі Сходу.
Читайте також: Порошенко поговори в з Меркель про Донбас і безвіз: стали відомі підсумки
За словами Меркель, якщо нічого не протиставити російським діям в Україні, то це не викличе "значної поваги".
За її словами, Європа повинна захищати принцип, згідно з яким кожна країна може сама визначати, на кого їй орієнтуватися.
Як повідомляв ONLINE.UA, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила в кінці листопада про намір балотуватися на пост президента правлячого Християнсько-демократичного союзу і глави німецького уряду.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?