Меркель звернулася до України з потужним закликом
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель звернулася до України з потужним закликом

Меркель звернулася до України з потужним закликом
Джерело:  online.ua

Німецька канцлерка Ангела Меркель публічно звернулася до команди українського лідера Володимира Зеленського із закликом в жодному разі не зупиняти роботу щодо боротьби з корупцією в країні, а також продувжувати судову та земельну реформи. З такою гучною заявою канцлерка виступила, відкриваючи четвертий німецько-український бізнес-форум, який відбувається в онлайн-форматі, інформує ONLINE.UA з посиланням на інформаційну агенцію "Інтерфакс-Україна".

Варто зазначити, що Ангела Меркель звернулася до учасників форуму за допомогою відеоформату, у той час як очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль перебував у Берліні "фізично".

"Ми бачимо прогрес реформ, чи це стосується тендерних закупівель, чи це стосується цифровізації, диджиталізації. Але хочу сказати, і ви знаєте це самі, що деякі кроки ще потрібно зробити, і я розумію, що це дуже складно. Наприклад, я маю на увазі боротьбу з корупцією, суди, також ринок землі", - наголосила Ангела Меркель.

Німецька лідерка публічно закликала команду Володимира Зеленського продовжувати цей курс реформ, а також додала, що офіційний Берлін вітає та підтримує ухвалені в Україні закони, які стосуються інвестицій та дають інвесторам більше гарантій захисту їхніх інвестиції. На переконання канцлерки, цей курс конче важливий. Окрім того, це також стосується співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Впровадження цих реформ, асоціація з ЄС - від цього залежить також і макрофінансова допомога ЄС. Я усвідомлюю, що шлях, яким іде ваш уряд, є складним, непростим, але водночас він зближує Україну з ЄС, і також крок за кроком веде до взаємного відкриття ринків, тому ці реформи - це інвестиції в майбутнє в економічному, політичному, а також громадському плані", - підсумувала Ангела Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники канцлерки Ангели Меркель запропонували команді американського лідера США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб Берлін отримав змогу завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій з боку Білого дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?