Мертві вам миліше за живих: в Україні жорстко відповіли на новий фейк РосЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Мертві вам миліше за живих: в Україні жорстко відповіли на новий фейк РосЗМІ

Мертві вам миліше за живих: в Україні жорстко відповіли на новий фейк РосЗМІ
Джерело:  NEWSru.ua

Відомий український журналіст, публіцист і оглядач Віталій Портников заявив, що російські ЗМІ спеціально оприлюднили фейк про загибель ветерана Другої Світової війни Любові Печко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на авторську колонку Портникова на NEWSru.ua.
Журналіст написав, що РосЗМІ оприлюднили інформацію про смерть ветерана, хоча знали, що вона жива, оскільки: "Оголосити бабусю трупом поспішили не якісь там невідомі інтернет-сайти. Про смерть Любові Печко повідомили навіть ТАСС - ТАСС! - і "Комсомольська правда". Для тих, хто не розуміє, чим же відрізняються ТАСС і "Комсомолка" від інших російських або українських ЗМІ, поясню: відділ перевірки даних в цих установах більше, ніж інша редакція. Отже, коли вони оприлюднили інформацію, вони прекрасно знали, що Любов Печко жива. Вони спеціально її поховали - щоб було про що повідомляти довірливим читачам: ось, "націоналісти" хлюпнули зеленкою в ветерана - а та померла від засмучення", - написав Портников.
Публіцист заявив, що його розлютив інцидент з нардепом "Опозиційного блоку" Наталією Королевською, на яку вилили зеленку під час святкування 9 травня в Слов'янську. "Кожен повинен думати, що робить - навіть якщо вважає себе великим патріотом. Якщо хочеш боротися з Королевською та" Оппоблоком "- переконуй своїх сусідів за них не голосувати, працюй над настроями в місті. І вже точно не розливай зеленку в натовпі. Не можна боротися з опонентами, застосовуючи їх же негідні методи. Тому що логіка, за якою якщо зеленкою обливають "наших", то це - звірство, а якщо зеленку ллємо ми, то це - героїзм, здається мені хибною і принизливою", - написав він.
"І подвійно неприємно, що жінка похилого віку в найважливіше своє свято стала мимовільною жертвою цієї дурниці. Але вона жива, нешановні пропагандисти з ТАСС, "Комсомолки" та інших інформаційних "смітників". Жива! Не треба її ховати завчасно. У цьому передчасному похороні - справжня ціна всім вашим лицемірним акціям типу "Безсмертного полку", - додав Віталій Портников.
Він заявив, що гендиректори, які оприлюднили фейкову інформацію ЗМІ Росії, з радістю понесли б портрет Любові Печко на паличці. "З яким нетерпінням ви будете тепер очікувати її смерті - вам адже дуже потрібно, щоб вона померла до наступної річниці перемоги - щоб хтось із вас міг схопити її портрет і понести: ось бабуся, яку облили зеленкою, вона тепер у нашому "Безсмертному полку"!", - написав журналіст.
"Живіть, Любове Печко, живіть - назло всій цій пропагандистській сволоті і її божевільному начальству. Живіть назло огидній цинічній країні, яка через сім десятиліть після вашої перемоги принесла в ваше рідне місто кров, смерть і сльози. Живіть назло байдужому російському плебсу, який перетворив ветеранів, живих і мертвих, на засіб для доказу своєї збиткової, пропитої і пограбованої величі. А краще - живіть на добро. Адже в Україні, на відміну від Росії, живуть для добра, а не для зла", - резюмував Віталій Портников.
Як повідомляв ONLINE.UA, користувачів соцмереж обурило, що 9 травня в Росії померла 91-річна ветеран війни Клавдія Малашкіна, яку внучка на три дні замкнула без їжі і води.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?