Мерзенна історія – Степанов прокоментував скандал з таємною вакцинацією політиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Мерзенна історія – Степанов прокоментував скандал з таємною вакцинацією політиків

Мерзенна історія – Степанов прокоментував скандал з таємною вакцинацією політиків
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов нарешті відреагував на гучний скандал з таємною вакцинацією українських політиків від коронавірусу. За словами посадовця, уже зараз з цією історією активно розбирається Служба безпеки України. Однак, як запевняє міністр, подібні скандали дуже шкодять іміджу нашої країни на міжнародній арені під час закупки препаратів. Максим Степанов стверджує, що вже доручив своїй команді провести перевірку. Він наголошує: якщо інформація правдива, то препарати завезли в Україну нелегально, передає ONLINE.UA.

"Це мерзенна історія, якщо ми говоримо про депутатів. Розбирається СБУ, поки вони нічого не говорять, збирають фактаж. Ми, в свою чергу, отримали доручення від прем'єр-міністра, і сьогодні почали свою частину перевірки. На підставі довіреності, ми не могли вийти на перевірку",– підкреслив очільник МОЗ.

Максим Степанов скаржиться, що імідж офіційного Києва перед виробниками вакцин уже зіпсований. Саме тому він переконаний, що ставлення буде відповідним, особливо, коли наша країна просить препарати в першу чергу.

"Все, що стосується контрактів, не повинно бути опубліковано, за ціною, умови, терміни поставки. Це ціна всієї цієї балаканини, псування іміджу України, яка відбувається багато років певними політичними силами", – додав глава українського відомства.

Варто звернути увагу на те, що раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав інформацію про таємну вакцинацію депутатів фейковою. За словами чиновника, він так вважатиме, аж допоки не отримає доказів від відповідних правоохоронних органів.

Нагадаємо, нещодавно в українських медіа поширили інформацію, що в одну з приватних клінік завезли препарат від Pfizer. Про це першим заявив політик Михайло Бродський. Щеплення таємно начебто вже зробили глава Кабміну Денис Шмигаль та голова парламентського комітету Михайло Радуцький. Самі політики цю інформацію заперечують. Український лідер Володимир Зеленський дав доручення СБУ вивчити це питання.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні невпинно зростає — в п’ятницю, 15 січня, зафіксували 8 199 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?