Мессі побив рекорд легендарного Пеле
Категорія
Спорт
Дата публікації

Мессі побив рекорд легендарного Пеле

Мессі побив рекорд легендарного Пеле
Джерело:  online.ua

Аргентинський нападник Ліонель Мессі оновив світовий рекорд з кількості забитих голів за один футбольний клуб. Таким чином гравець каталонської "Барселони" побив показник, досягнутий десятиріччя тому бразильською зіркою Пеле. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднені напередодні показники.

За відкритими даними, у статистиці Мессі наразі 644 м'ячі, забиті у лавах іспанської команди. Пеле натомість мав 643 за всі матчі, проведені за бразильський "Сантос".

Нове досягнення 33-річний аргентинець здійснив під час матчу 15-го туру іспанської Ла Ліги. У попередньому двобої він зрівнявся за кількістю забитих м'ячів.

Цікаво, що Пеле йшов до свого рекорду 17 років, а Мессі побив його за 16.

Мессі опинився в одному з молодіжних складів "Барселони" у 2000 році, коли йому було 13-ть. З того часу він жодного разу не змінив клуб, хоча перед сезоном 2020/21 ледь не залишив каталонців. Його зупинили лише переговори з керівництвом, під час яких нагадувалося про надзвичайно високі відступні.

Легендарного Пеле у 1999 році на рівні Міжнародного олімпійського комітету визнали спортсменом XX сторіччя, хоча той жодного разу не брав участь в Іграх. Також Бразильський "Король футболу" став найзначнішим гравцем за версією FIFA. Це звання він поділив разом з аргентинцем Дієго Марадоною — перший переміг за версією професійного журі, а от інший за підсумками інтернет-голосування.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ліонель Мессі грає за каталонську Барселону вже 17 років і напередодні йому вдалося повторити історичний рекорд кращого футболіста XX століття Пеле. У матчі 14-го туру чемпіонату Іспанії з Валенсією аргентинець забив у ворота гол, який став для нього 643. Правда, гра Барселони та Валенсії завершилася з рахунком 2:2, а такий результат не дав шансу "синьо-гранатовим" поліпшити свої позиції в турнірній таблиці іспанської Прімери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?