Метро на Троєщину: Київ домовився про будівництво четвертої лінії підземки
Категорія
Події
Дата публікації

Метро на Троєщину: Київ домовився про будівництво четвертої лінії підземки

Метро на Троєщину: Київ домовився про будівництво четвертої лінії підземки

Заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в Києві з китайським консорціумом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КМДА.

До консорціуму входять компанії «China Railway International Group» та «China Pacific Construction Group».

«Консорціум виступає в якості керуючого партнера, який має великий досвід у галузі будівництва об’єктів інфраструктури. Фахівці китайської сторони проведуть дослідження щодо поточного стану реалізації Проекту «Будівництво 4-ї лінії метро в м. Києві», яке розглядатиме технічні деталі; обсяг фінансових ресурсів і правовий спосіб, завдяки якому проект буде реалізований остаточно", - розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Також у КМДА уточнили, що дослідження включатиме оцінку юридичної і фінансової життєздатності проекту, у тому числі техніко-економічне обґрунтування та кошторис витрат.

Читайте також: Реконструкція розв'язки на Шулявці в Києві потребує зносу заводу "Більшовик"

Відповідно до документів, консорціум може виступати в якості підрядника, що працює за схемою ЕРС (проектування, закупівля та будівництво) та виконувати «Проекти» за моделлю EPC+F (проектування, закупівля, будівництво та фінансування).

У рамках цього проекту Консорціум надаватиме допомогу Київській міській державній адміністрації у залучені коштів від китайських фінансових установ, що дозволить налагодити співпрацю з урядом Китаю та реалізувати великі інфраструктурні проекти.

Як повідомляв ONLINE.UA, Київська міська державна адміністрація не розглядає питання можливого підвищення тарифу на проїзд в метро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?