Мей хоче термінових переговорів з Меркель та Макроном: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Мей хоче термінових переговорів з Меркель та Макроном: що сталося

Мей хоче термінових переговорів з Меркель та Макроном: що сталося
Джерело:  online.ua

Прем’єрка Британії Тереза Мей за день до позачергового саміту ЄС проведе переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном, передає ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

Зазначається, що політикиня поїде 9 квітня до Берліна, а потім до Парижа в рамках фінального раунду дипломатії перед зустріччю лідерів ЄС у Брюсселі 10-го квітня.

За словами представників Мей, для неї важливо донести до лідерів раціональне підґрунтя для додаткового відтермінування Brexit, щоб саміт ЄС у середу був більш впорядкованим. За попередніми даними, в другій половині дня в понеділок Мей також проведе телефонні переговори з іншими лідерами ЄС.

Як відомо, нещодавно Мей попросила про відстрочення Brexit до 30 червня, але Європейська Рада розглядає можливість набагато більш тривалого 12-місячного продовження, яке може бути скорочено в разі потреби.

Раніше повідомлялося, що Франція вважає передчасним обговорювати додаткову затримку з виходом Британії з Європейського Союзу, вимагаючи від Лондона "чіткого плану".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перша міністерка Шотландії  Нікола Стерджен звинуватила уряд Британії у "жалюгідному боягузтві" через відтермінування ключового голосування в парламенті щодо угоди про Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?