Межі Києва можуть змінитися - що важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Межі Києва можуть змінитися - що важливо знати кожному

Межі Києва можуть змінитися - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

12 грудня в ході пленарного засідання Київської міської ради депутати затвердили проєкт землеустрою щодо зміни меж міста Києва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Київради.

Зазначається, що згідно з даними Департаменту земельних ресурсів, із 1989 року і до сьогодні межі міста Києва не змінювались. Окрім того, що важливо, за останні 28 років були відсутні документи про конфігурацію меж столиці. Варто зазначити, що саме це унеможливлювало розробку проєкту щодо їх зміни.

Кілька місяців тому було віднайдено офіційні дані про встановлення та закріплення межовими знаками меж міста Києва. Робота була проведена Українським державним інститутом інженерно-геодезичних вишукувань та зйомок "УкрДІІГіс" у 1989-1990 роках.

"Вiдповiдно до рiшення депутатiв, територiя Києва може збільшитися на 2771 га за рахунок земель області. Водночас, місто має передати із земель Київської міської ради до складу земель Київської області 55,4 га. З урахуванням цих даних розробили проєкт зміни меж міста Києва, яким планується збільшити територію міста з 82 635 га до 85 351 га", - йдеться в повідомленні пресслужби Київради.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, офіційний Київ веде перемовини  одразу із кількома великими закордонними бізнес-корпораціями. Наразі тривають активні переговори з Apple, PayРal, Rakuten, Binance та Amazon про вихід їхніх представництв в Україні. Що цікаво, представництво Google у Європі теж пропонують перенести до Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?