Ми будемо підлаштовуватися - у Зеленського здивували заявою про Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми будемо підлаштовуватися - у Зеленського здивували заявою про Лукашенка

Ми будемо підлаштовуватися - у Зеленського здивували заявою про Лукашенка

Останні гучні погрози білоруського диктатора Олександра Лукашенка спровокували миттєву реакцію багатьох країн та впливових політиків, однак офіційний Київ, чомусь, продовжує мовчати та робити вигляд, що нічого не сталося. Чому жодної реакції на новину по закриття кордонів не було - пояснив представник команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник найбільшої парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. На його думку, нашій країні зараз корисно "побути Швейцарією" у питанні з Білоруссю. За словами народного обранця, якщо поспішати з заявами, то можна отримати не надто приємні перспективи та сценарії. Саме так політик прокоментував нещодавню заяву поки ще білоруського президента Олександра Лукашенка про закриття кордонів з Польщею та Литвою і посилення охорони на межі з Україною. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  PavlovskyNews.

"Ми завжди підтримуємо демократичні цінності, але не варто лізти поперед батька в пекло", - підкреслив представник Володимира Зеленського.

Неквапливість у питанні Білорусі народний обранець пояснив тим, що не хоче, щоб наша країна отримала на півночі ще один фронт. Також Давид Арахамія пов’язав рішення білоруського диктатора з нещодавно прийнятою заявою Ради щодо ситуації в Білорусі.

"Правильна позиція – не бути першими. Є великі держави, що завжди претендують на політичне лідерство, хай вони перші і реагують, а ми будемо підлаштовуватися. Це правильна позиція з точки зору захисту інтересів України", – наголосив глава фракції СН.

На переконання Арахаміїї, якщо ж поспішати, то, Україна може наткнутися на кілька програшних сценаріїв:

  • Посилення контролю на кордоні з Білоруссю.

  • Розв’язання так званої економічної боротьби (коли Білорусь буде завищувати мита).

За його словами, останній варіант може призвести до того, що держава втратить декілька мільярдів гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Литви миттєво відреагувала на погрози Олександра Лукашенка, а також наголосила, що мовчати не буде - найважливіші подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?