Ми були найкращими - Зеленський вразив заявою про ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми були найкращими - Зеленський вразив заявою про ситуацію в Україні

Ми були найкращими - Зеленський вразив заявою про ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Українські показники на початку пандемії коронавірусу COVID-19 були одними з найкращих, стверджує президент Володимир Зеленський. Він вважає, ситуація змінилася на тлі підготовки до місцевих виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг у п'ятницю, 18 вересня.

На думку президента, в Україні був чинним один з найбільш ліберальних різновидів карантину. Утім, невідомо, що саме він сам на увазі, оскільки з середини березня до середини травня по всій країні заблокували навіть рух громадського транспорту, а показники щодо епідемії погіршуються упродовж літа й вересня.

"Із самого початку у нас був найкращий результат в усій Європі, Україна повністю усіма карантинними заходами збила першу хвилю захворюваності — у нас було максимум до 300 людей за добу. Але через політичні ігри і підготовку до місцевих виборів деякі представники місцевої влади, особливо в обласних центрах, чомусь почали воювати на словах, дякувати богу, з центральною владою, яка нібито "закручує гайки", і захотіли зменшення карантину", - вважає Зеленський.

Таку ситуацію констатували не тільки експерти Міністерства охорони здоров'я, але й фахівці міжнародного рівня. Президент вважає, без виборів ситуація була б набагато кращою стосовно захворюваності.

"Завжди люди орієнтуються на лідерів. І в будь-яких маленьких містах, містечках, коли вони бачать, що як сільський голова, керівник ОТГ або мер виходить і говорить, що влада переоцінює складність ситуації, немає нічого страшного, можна святкувати день міста і збирати по 20-30 тисяч людей, то й люди так поводяться. Тому відповідальність саме на такому керівництві. І сьогодні ми бачимо 3 тисячі", - додав Зеленський.

Нагадаємо, станом на ранок 18 вересня по всій Україні виявили 169 472 випадки COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня по всій Україні, за винятком окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей. Лише 16 вересня очільник РНБО Олексій Данілов зробив важливе попередження усім українським громадянам — він звернув увагу на те, що підрахунок голосів на місцевих виборах буде вкрай складним та важливим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?