Ми чекаємо: ЄС звернувся до РФ після ескалації на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми чекаємо: ЄС звернувся до РФ після ескалації на Донбасі

Ми чекаємо: ЄС звернувся до РФ після ескалації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Влада ЄС звинуватила бойовиків у порушенні режиму тиші у зв’язку з останнім загостренням на Донбасі та очікує, що офіційна Москва змусить їх дотримуватись припинення вогню. Це зазначається у коментарі речника ЄС із питань зовнішніх справ і політики безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Застосування зброї, забороненої Мінськими угодами, що призвело до жертв, викликає надзвичайну стурбованість. Ці наступальні спроби збройних формувань, підтримуваних Росією, повністю суперечать домовленому припиненню вогню, яке досі повністю не дотримується", - наголосив представник ЄС.

Окрім того, він підкреслив, що повна реалізація Мінських угод і заходів, узгоджених на "нормандському саміті" в Парижі, мають вирішальне значення у цьому контексті. Речник також додав, що у зв’язку із загостренням ЄС очікує дій від Росії.

"Ми очікуємо, що Росія повною мірою і негайно використає свій вплив на підтримувані нею збройні формування", - наголосив дипломат.

Як відомо, 18 лютого зранку проросійські сили атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного. В результаті ворожого обстрілу один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надана медична допомога.

Представництво України в ЄС поінформувало Євросоюз про новий напад РФ на Донбасі, закликавши партнерів до рішучої реакції.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Україна та Естонія в ході засідання Ради безпеки ООН мають намір порушити питання неочікуваної атаки бойовиків на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?