Ми чекаємо: Євросоюз вимагає від Путіна вплинути на бойовиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми чекаємо: Євросоюз вимагає від Путіна вплинути на бойовиків

Ми чекаємо: Євросоюз вимагає від Путіна вплинути на бойовиків
Джерело:  online.ua

Влада ЄС назвала обстріл з боку бойовиків на Донбасі, в результаті якого 6 серпня загинули четверо українських військових, очевидним порушенням перемир'я і закликала президента РФ Володимира Путіна вплинути на сепаратистів. З даною заявою виступила прес-секретарка ЄС, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

В ЄС підкреслили, що обстріл під Павлополем "є очевидним порушенням погодженого режиму припинення вогню, яке ставить під загрозу життя мирних жителів".

"Ми очікуємо, що Російська Федерація в повній мірі використовує свій значний вплив на сепаратистів, яких підтримує, щоб негайно припинити бої", - заявила представниця ЄС.

Окрім того, вона додала, що ЄС підтримує ініціативу Володимира Зеленського щодо активізації переговорів в нормандському форматі.

Як відомо, 6 серпня на Донбасі загинули чотири бійці ЗСУ. У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць нормандського формату зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський розповів, як планує будувати стосунки з РФ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?